Sponsorlu bağlantılar

18 Temmuz 2013 Perşembe

Buluş Nedir? Buluş Kelime Anlamı, Buluş Hakkında

Alında her insan bir buluşa imza atacak ya da bir icadı yapabilecek beyne güce sahiptir de eksik olan sadece isteksizliktir... Sıkılganlık azmetmemektir....



Buluş ya da icat daha önce bulunmayan bir ürünün insan çabası sonucu ortaya çıkmasıdır. Şans eseri ortaya çıkan icatların sayısı azdır. Çoğu icat önceden var olan ürünlerin bazı teknolojilerle veya emek harcanarak ilerletilmiş halidir.

Bu yeni ürünü, belirli bir insan gereksinmesini karşılama çabası sonucunda, mucidin bir işi daha çabuk ya da daha verimli yapma isteğiyle beraber, hatta bazen rastlantıyla ortaya çıkmış olabilir. Bireysel çalışmanın sonucu olabileceği gibi, ekip çalışmasıyla da gerçekleştirilmiş olabilir. Zaman zaman icatların dünyanın farklı kesimlerinde aynı sıralarda, ama birbirinden bağımsız olarak ortaya çıktıkları da görülür. Buluşçuluk dünyasına yeni adım atmış birinin aklına  pek çok soru gelebilir. İşte, buluş yapmak isteyenler için bir rehber…

Buluş, yeni bir düşünce, yöntem ya da aygıt üretmektir. Yeni bir düşünceyle bir probleme çözüm bulunabilir ya da eskisi geliştirilebilir. Her buluş düşünmekle başlar…. Yalnız herkesin bir düşüncesi vardır bunun anlamı sizin de bir buluşçu olabileceğiniz. Buluş yapmak için bir düşünceye gereksinimimiz var. Yeni bir düşünceye! Ama düşünceler gökten elma gibi düşmez. O zaman bir düşünce geliştirmek için belirli bir yöntem izlemek gerekir. Buluş yapmanın ikinci adımı ise, probleme çözüm yolları bulmaktır. Buluş yapmak için işi koyulduğunuzda bir problem bulmak zordur. Bir düşünce yakalamak…

Ancak, yakaladıktan sonra bu düşünceyi geliştirmek daha kolaydır.

Eğer buluş yapmak istiyorsanız ya da bazı problemler üzerinde çalışıyorsanız aşağıdaki ip uçları size yardımcı olacaktır.

1- Başarısızlıktan korkmayın

2- Gerçeği görmek için parçaları birleştirin.

3- Gözünüzü dört açın

4- Farklı konular üzerinde ki ilişkileri araştırın.

5- Bir çok icat yaşamı kolaylaştırmak için bulunmuştur. Hatırlayın!!

6- Basit soruları hafife almayın.

7- Kimi zaman yanlış anlamalar bile sizi bir icada götürebilir unutmayın.

8- Düşüncelerinizi paylaşın. Unutmayın…

9- Problemlere birden fazla çözüm yolu arayın.

10- Çılgın yöntemleri de deneyin.

11- Diğer bilim adamlarının da hayatını inceleyin. Size yardımı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder